Biz Kimiz?
Hakkımızda
Çözümlerimiz
Zayıf Akım Sistemleri
Yangın Algılama ve Yangın Alarm sistemleri
Data ve Network Sistemleri
İletişim Sistemleri
Kartlı Geçiş Sistemleri
Tamamlayıcı Çözümler
0539 516 18 08
info@altinyildizproje.com
Bizimle İletişime Geçin
Biz Kimiz?
–
Hakkımızda
Data ve Network Sistemleri
–
Network Ürünleri
Data / Network Çözümleri
İletişim Sistemleri
–
Telefon Santralleri
Çağrı Merkezi
Video Konferans Sistemleri
IP/SIP/Analog Telefonlar
Bulut İletişim Çözümleri
Zayıf Akım Sistemleri
–
Acil Anons Sistemleri
Sistem Entegrasyon Yazılımları
Hırsız Alarm Sistemleri
Hemşire Çağrı Sistemleri
Acil Durum Aydınlatma ve Yönlendirme Sistemleri
Akıllı Ev ve Bina Otomasyonu Sistemleri
Güvenlik Sistemleri
Kartlı Geçiş Sistemleri
Yangın Algılama ve Yangın Alarm Sistemleri
Tamamlayıcı Çözümler
–
İnterkom Sistemleri
Merkezi Saat Sistemleri
TV Çözümleri
UPS Sistemi
Plaka Tanıma Sistemleri
Otopark Yönlendirme Sistemleri
Otopark Bariyer Sistemleri
Araç Altı Görüntüleme Sistemleri
RFID Çözümleri
Asansör Haberleşme Sistemleri
Tünel Haberleşme Sistemleri
Çit ve Çevre Güvenlik Sistemleri
IoT Çözümleri
Sıramatik Sistemleri
Müşteri Memnuniyet Anket Sistemleri
Enerji İzleme Sistemleri
Aydınlatma Otomasyon Sistemleri
Galeri
–
Çözüm Ortaklarımız
Video Galeri
İletişim
IoT Çözümleri
IoT Çözümleri
Altınyıldız Proje Danışmanlık
IoT Çözümleri Nedir?
Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT) Auto-ID Center'ın kurucu ortağı Kevin Ashton, 1999'da Procter & Gamble'a (P&G) yaptığı bir sunumda şeylerin internetinden (IoT Çözümleri) bahsetti. Radyo frekansı kimliği ( RFID) ile P & G'nin üst yönetiminin dikkatini çeken Ashton, 1999'un havalı yeni trendini internete dahil ederek "Nesnelerin İnterneti"ni dünyaya tanıttı. MIT profesörü Neil Gershenfeld'in “ Şeyler Düşünmeye Başladı” kitabı 1999’da da ortaya çıktı. Bu terim tam olarak kullanılmadı, ancak IoT'nin nereye gittiğine dair net bir vizyon sağladı.
IoT çözümleri, kablosuz teknolojilerin, mikroelektromekanik sistemlerin ( MEMS'ler ) ve mikro hizmetlerin yaygınlaşmasıyla daha çok gelişti. Bu etkileşim, operasyonel teknoloji ( OT ) ve bilgi teknolojisi (IT) arasındaki siloların yıkılmasına yardımcı olarak, yapılandırılmamış makine tarafından üretilen verilerin iyileştirmeler için öngörülerde analiz edilmesini sağladı.
Nesnelerin interneti aynı zamanda, denetim kontrolü ve veri edinmenin ( SCADA ) doğal bir uzantısı, süreç kontrolü için bir yazılım uygulama programı kategorisi, uzak konumlardan kontrol ekipmanı ve koşullarına kadar gerçek zamanlı veri toplama aracıdır. SCADA sistemleri donanım ve yazılım bileşenlerini içerir. Donanım, verileri toplayıp SCADA yazılımı yüklü bir bilgisayara aktarır, burada daha sonra işlenir ve zamanında sunulur.
Bununla birlikte, IoT ekosistemi kavramı, kısmen Çin hükümetinin IoT'u beş yıllık planında stratejik bir öncelik haline getireceğini söylediği 2010 yılının ortasına kadar gerçekten tam anlamıyla keşfedilmemişti.
IoT Çözümleri Nasıl Çalışır?
IoT çözümleri, işlem yerleşik sensörleri olan cihazlarla başlar. Bu cihazlar, bağlı tüm cihazlardan veri depolayan IoT platformlarına bağlanır. Önemli veriler daha sonra insanların ihtiyaçlarını karşılayan görevleri yerine getirmek için kullanılır.
Verilerin IoT platformlarında depolanması, tüm verilerin yararlı olduğu anlamına gelmez. Cihazlar, yalnızca bir eylemi yürütmekle ilgili belirli verileri dikkatlice seçer. Bu bilgi parçaları, kalıpları, önerileri ve sorunları ortaya çıkmadan önce tespit edebilir. Bu şekilde IoT uygulaması, belirli ihtiyaçları karşılamak için görevleri otomatikleştiren akıllı sistemlerle çalışır.
IoT çözümleri Ekosisteminin 4 Temel Bileşeni
1. Sensörler / Cihazlar
Nesnelerin İnterneti teknolojisinde dikkat edilmesi gereken en önemli bileşen sensör / cihazlardır. Bir sensör bir ortamdaki tüm detayları gerçek zamanlı alır. Çevrenin birçok karmaşıklığı olabilir. IoT güvenliğini bu kadar harika yapan şey, en hassas değişiklikleri bile alan bu sensörlerdir. Bu sensörler, daha sonra kullanılacak tüm verileri toplayan cihazlara yerleştirilmiştir. Örneğin, telefonumuz GPS, kamera vb. Yerleşik sensörlere sahip bir cihazdır.
2. Bağlantı
Veri toplandıktan sonra bulut altyapısına (IoT platformları olarak da bilinir) aktarılır. Ancak verileri aktarmak için cihazların bir aracıya ihtiyacı olacaktır. İşte o zaman Bluetooth, Wi-Fi, WAN, hücresel ağlar vb. bağlantılar devreye giriyor. Bu ortamların hepsi farklıdır ve en iyi sonuçlar için akıllıca seçilmelidir. IoT güvenliğinin etkinliği büyük ölçüde bu ortamların hızına ve kullanılabilirliğine bağlıdır.
3. Veri İşleme
Bulut altyapısına ulaştıktan sonra, doğru eylemin yapılabilmesi için verilerin analiz edilmesi gerekir. Analiz, AC'nin sıcaklığını kontrol etmek kadar basit olabilir veya bir davetsiz misafirin geldiği ve cihazın kameralar aracılığıyla tanımlaması gereken bir durum gibi karmaşık bir analiz olabilir. IoT uygulaması, anında işlem yapmak için tüm verileri hızlı bir şekilde işleyebilecek şekilde yapılır.
4. Kullanıcı Arayüzü
Son adım, kullanıcının eylem hakkında IoT mobil uygulamalarına gönderilen bir bildirim veya uyarı sesi yardımıyla bilgilendirilmesidir. Bu şekilde kullanıcı komutunun sistemler üzerinden yürütüldüğünü bilecektir.
Ancak, bu göründüğü kadar kolay değil. Her şey IoT platformunun ne olduğuna ve teknolojinin nasıl geliştirildiğine bağlıdır. Nesnelerin İnterneti (IoT) uygulama geliştirme şirketlerinin manuel olarak da ayarlanabilen bir sistem geliştirmeleri çok önemli hale geliyor. Buzdolabının sıcaklığının buz küplerini dondurmak için yeterince soğuk olmadığı bir durumda, kullanıcılar bunu sistem geri doğrulaması olmadan manuel olarak yapabilmelidir.
IoT Çözümlerinin Teknik Özellikleri Nelerdir?
Nesnelerin interneti, insanların daha akıllıca yaşamalarına ve çalışmalarına yardımcı olur, ayrıca yaşamları üzerinde tam kontrol sahibi olur. Evleri otomatikleştirmek için akıllı cihazlar sunmanın yanı sıra IoT çözümleri, iş için çok önemlidir. IoT çözümleri, işletmelere sistemlerinin gerçekte nasıl çalıştıklarına dair gerçek zamanlı bir bakış sunarak, makinelerin performansından tedarik zinciri ve lojistik operasyonlarına kadar her şeye bakış açısı sunar.
IoT çözümleri, şirketlerin süreçleri otomatikleştirmesini ve işçilik maliyetlerini azaltmasını sağlar. Ayrıca israfı azaltır ve hizmet sunumunu iyileştirir, malların üretimini ve dağıtımını daha az pahalı hale getirir ve müşteri işlemlerinde şeffaflık sunar.
Bu nedenle IoT, günlük yaşamın en önemli teknolojilerinden biridir ve daha fazla işletme, bağlı cihazların rekabet gücünü korumak için potansiyelini fark ettikçe gelişmeye devam edecektir.
Nesnelerin interneti kuruluşlara çeşitli faydalar sağlar. Bazı faydalar sektöre özgüdür ve bazıları birden fazla endüstri için geçerlidir. IoT çözümleri ortak faydalarından bazıları işletmelerin şunları yapmasını sağlar:
Genel iş süreçlerini izlemek;
Müşteri deneyimini iyileştirmek;
Zamandan ve paradan tasarruf etmek;
Çalışan verimliliğini artırmak;
İş modellerini entegre etmek ve uyarlamak;
Daha iyi iş kararları vermek;
Daha fazla gelir elde etmek.
IoT çözümleri, şirketleri işlerine yaklaşma yollarını yeniden düşünmeye teşvik ediyor ve onlara iş stratejilerini geliştirmeleri için araçlar sunuyor. IoT'un avantajlarından bazıları şunlardır:
Bilgiye herhangi bir yerden, herhangi bir zamanda, herhangi bir cihazdan erişme yeteneği;
Bağlı elektronik cihazlar arasında gelişmiş iletişim;
Veri paketlerinin bağlı bir ağ üzerinden aktarılması zamandan ve paradan tasarruf sağlama;
Bir işletmenin hizmetlerinin kalitesini artırmaya ve insan müdahalesi ihtiyacını azaltmaya yardımcı olan görevleri otomatikleştirmek.
IoT Çözümlerinin Kullanım Alanı Nedir?
Fabrikalar, imalat ve madencilik, havacılık, petrol ve gaz, savunma, güç ve elektrik ve enerji gibi ağır endüstrileri uygulamalarında bile kullanılır.
Dolayısıyla, fiili olarak, tesis yönetimi bağlamında tarım, bağlantılı lojistik, finans, hükümet sektörü (akıllı şehirler dahil), sağlık (hastaneler) ve akıllı binalar gibi sektörler arası endüstrilerde de kullanılmaktadır. Nesnelerin İnterneti bağlamında anlaşılan görüş ve endüstrilere bağlı olarak, bu daha az veya daha fazla IoT çözümleri kullanım senaryosuna yol açar.
Aşağıda birkaç tipik IoT çözümleri kullanım durumu ve iş bağlamı verilmiştir:
Akıllı fabrika uygulamaları ve akıllı depolama.
Öngörülü ve uzaktan bakım.
Mal ve ulaşım izleme.
Bağlı lojistik.
Akıllı ölçüm ve akıllı şebeke.
Akıllı çevre çözümleri.
Akıllı şehir uygulamaları.
Akıllı tarım ve hayvancılık izleme.
Endüstriyel güvenlik sistemleri
Enerji tüketimi optimizasyonu
Endüstriyel ısıtma, havalandırma ve klima
Üretim ekipmanlarının izlenmesi.
Varlık takibi ve akıllı lojistik.
Endüstriyel ortamlarda ozon, gaz ve sıcaklık izleme.
İşçilerin güvenliği ve sağlığı (koşulları) izlenmesi.
Varlık performans yönetimi
Uzaktan servis, saha servisi, uzaktan bakım ve kontrol kullanım durumları.
Randevu İste